Welk type screendoeken zijn er allemaal?

Onze screendoeken zijn afkomstig van de in de zonweringswereld bekende bedrijven Copaco en Helioscreen. Wereldwijd leveranciers van screendoeken voor zowel binnen- als buitenzonwering. Voor elke situatie hebben zij wel doeken ontwikkeld, maar feit is dat 99% van de screens gemonteerd wordt met 3 standaard screendoeken qua transparantie.
Te weten 5%, 3% en 0%. Wij hebben het voor u op onze site zo eenvoudig mogelijk gemaakt door alleen alle belangrijke type screendoeken af te beelden met de correcte benaming en een korte uitleg er onder. Zodat u precies weet welk screendoek het beste past bij uw situatie.

Voordelen screendoeken:

  • In veel transparanties en verschillende kleuren.
  • verkrijgbaar in vergelijking met lamellen bij rolluiken.
  • Direct privacy en toch zicht naar buiten bij onze 5% en 3% screendoeken.
  • Goed voor het milieu, want het scheelt meteen op de energierekening, dus op uw portemonnee.
  • Recyclebaar.

5% screendoek

Dit is een doek dat veel verkocht wordt, omdat u met dit doek nog wel zicht naar buiten heeft, maar bijna niet van buiten naar binnen. Mocht u een screen nodig zijn voor op een zuid of zuidwest-gevel, dan is dit doek daarvoor niet het meest geschikt.

Niet aan te bevelen op gevels die op het zuiden zijn geörienteerd, zoals zuid, zuid-oost of zuid west.

3% screendoek

Dit doek kan op elke gevel worden toegepast. Nadeel is dat er wat minder licht door naar binnen komt en u wat minder naar buiten kunt kijken. Wel weet u met dit doek zeker dat u ook op een zuid- of zuidwestgevel zo goed mogelijk de zon kunt weren.

Toepasbaar op elke gevel. Ook op het zuiden.

0% screendoek (verduisterend)

Een ideaal doek om uw slaapkamer of zolder te verduisteren. Kan natuurlijk ook in andere ruimtes worden toegepast, maar u sluit zich dan wel af van de buitenwereld. Het 0%-doek is in minder kleuren beschikbaar, maar wel in de meest verkochte. Aan de binnenzijde zit een speciale folie die er voor zorgt dat het doek lichtdicht is. Dit zorgt er voor dat het doek aan de binnenzijde (raamkant) een donkergrijze kleur heeft.

Is natuurlijk ook toepasbaar op elke gevel. Ook op het zuiden, maar met name bedoelt voor slaapkamers.

Voorbeeld van hoe het 0%-screendoek er aan de binnenzijde uit ziet door de folie aan de achterkant, dat het doek ondoorzichtig maakt.