Rolluiken of screens, welke kunt u het beste kiezen?

Veel mensen hebben aan de binnenkant van hun huis wel raambekleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gordijnen, lamellen of jaloezieën. Echter kunt u ook aan de buitenkant van uw huis uw raam bekleden. Dat kunt u bijvoorbeeld doen met rolluiken of screens. Waarom u dit zou moeten overwegen en wat het verschil tussen rolluiken en screen zijn, leggen wij op deze pagina uit.

Waarom kiezen voor raambekleding aan de buitenkant?

Er zijn verschillende redenen om te overwegen om niet alleen aan de binnenzijde van uw huis, maar ook aan de buitenzijde uw ramen te bekleden. U kunt ermee namelijk uw huis beter isoleren. Met bijvoorbeeld rolluiken of screens voor uw ramen, houdt u in de winter de kou zoveel mogelijk buiten de deur. In de zomer weren rolluiken en screens juist de zon, waardoor u uw huis juist zoveel mogelijk koel houdt. Dit zorgt niet alleen voor een aangenamer leefklimaat, maar kunt u ook terugzien op uw energierekening! In de winter zult u namelijk minder hard hoeven te stoken en in de zomer hoeft u bijvoorbeeld minder vaak of zelfs gewoon niet de airco, ventilator of dergelijke aan te zetten. Het is dus zeker het overwegen waard om rolluiken of screens te nemen.

Wat zijn rolluiken?

Een rolluik is een luik dat uit aluminium lamellen bestaat. Als het rolluik volledig wordt gesloten, laat het geen enkel straaltje zonlicht meer door. Hierdoor is een rolluik niet alleen zonwerend, maar maakt het een kamer ook goed donker. Dat kan bijvoorbeeld erg fijn zijn wanneer u snel wakker wordt van licht in uw slaapkamer. Naast dat een rolluik zonwerend is, hebben de lamellen ook een isolerende functie. Hierdoor zorgt het luik er in de winter voor dat er zo min mogelijk warmte uit het huis ontsnapt en houdt het in de zomer juist warmte van buitenaf tegen. Tevens zijn deze isolerende lamellen tegelijkertijd ook nog eens geluiddempend. Doordat een rolluik dus niet alleen verduisterend maar ook geluiddempend werkt, wordt zo’n luik vaak voor ramen van slaapkamers geplaatst.

Wat zijn screens?

Een screen is voornamelijk gemaakt om als zonwering voor uw woning te dienen. Anders dan een rolluik, is een screen gemaakt van een doek. Doordat een screen niet van lamellen maar van een glasvezeldoek is gemaakt, kunt u overdag naar buiten kijken. Echter kan iemand die langs uw woning loopt dankzij het doek niet van buitenaf direct uw woning inkijken. U kunt bij een screen dus nog wel zelf van uw uitzicht genieten, maar u heeft wel een hoop privacy.

Kunt u het beste kiezen voor rolluiken of screens?

Of u het beste kunt kiezen voor rolluiken of screens, ligt geheel aan uw wensen. Wilt u graag echte goede verduistering voor uw ramen dat niet alleen goed isoleert maar ook geluiddempend is? Dan kunt u het beste voor rolluiken kiezen. Wilt u echter graag zonwering voor uw ramen, maar ook nog zelf overdag naar buiten kunnen kijken? Dat kunt u het beste kiezen voor screens.

Bestel uw rolluiken of screens op Directeenrolluik.nl!

Of u nou rolluiken of screens kiest, u kunt voor allebei de producten gewoon bij Directeenrolluik.nl terecht. Stel uw screens of rolluiken eenvoudig zelf samen en bestel ze direct op onze website. Een screen of rolluik bestellen is nog nooit zo eenvoudig geweest!