Rolluik afstellen

Wilt u de eindafstellingen van uw rolluik veranderen, maar komt u er niet uit? Als u net nieuwe rolluiken of screens heeft besteld, is het wel fijn om te weten hoe u uw elektrische rolluiken of screens kunt afstellen. Dit doet u namelijk eenvoudig zelf met behulp van een inbussleutel.

Benodigdheden:

  • Sterkopschroevendraaier
  • Inbussleutel 4 mm

Mechanische afstelling

Let er wel op, dat deze instructies alleen gelden wanneer u een rolluik heeft met mechanische eindafstelling. U kunt dit zelf controleren. Verwijder hiervoor de kap van het rolluik en bekijk of er een inbusslot aanwezig is.

Is er inderdaad zo’n inbusslot aanwezig? Mooi! Dan kunnen we verder met het afstellen van uw rolluik.

Instructies

Schroef de kap los. Zet het rolluik in zijn bovenste positie. Pas op, dat het rolluik niet te ver door loopt of zich vast trekt in de kast!

Door met een inbussleutel in het slot aan de afstelling te draaien, zal het rolluik zijn positie bovenste (of onderste) eindpositie aanpassen. Of u daarbij het bovenste of het onderste inbusslot moet hebben, is een kwestie van uitproberen.

Bekijk welke kant u op moet draaien. ‘-’ betekent dat de motor eerder stopt. ‘+’ betekent dat de motor verder door draait. Onthoud naar welke kant u de inbussleutel op draait en tel het aantal slagen! Wij raden 5 slagen aan.

Probeert u na het draaien uit of het rolluik inderdaad een andere eindafstelling heeft. Is de bovenafstelling onveranderd? Dan heeft u blijkbaar het verkeerde inbusslot! Zet het rolluik in dat geval in het midden en probeer het andere inbusslot.

De afstelling voor de onderste eindpositie werkt op dezelfde manier, maar dan uiteraard met het andere inbusslot.

 

 

Filmpje

Onze korte video laat goed zien hoe je een rolluik met mechanische eindafstelling snel en eenvoudig aanpast.

Misschien ook handig:

Rolluiken bijbestellen?