Wat is obstakeldetectie?

Obstakeldetectie is een functie waardoor uw rolluik (of screen) stopt op het moment dat het weerstand voelt.

Met obstakeldetectie

Als u het rolluik laat zakken en uw rolluik raakt een obstakel zoals een openstaand raam, een deur of zelfs uzelf, dan zal de rolluikmotor met obstakeldetectie stoppen en daarmee verdere schade voorkomen.

Zonder obstakeldetectie

Een rolluik zonder obstakeldetectie zal daarentegen doorlopen totdat u de motor zelf uitschakelt. De motor schakelt zichzelf niet uit als deze vast zit. Bijvoorbeeld als het pantser is vastgevroren. Door voor obstakeldetectie te kiezen voorkomt u schade aan de motor, het rolluik en het obstakel.

Wanneer heb ik obstakeldetectie nodig?

Als u een rolluik wilt bestellen, maar onder het pantser bevindt zich een naar buiten openslaand raam of een deur, dan heeft u obstakeldetectie nodig. Ook wanneer u uw rolluik wilt beschermen tegen vastvriezen, heeft u obstakeldetectie nodig.

Waarom?

Het rolluik zal dan namelijk automatisch stoppen als het een obstakel tegenkomt. Ook zal de motor stoppen als deze is vastgevroren. U kunt dus eventuele motorschade of andere schade voorkomen door voor een motor met obstakeldetectie te kiezen. Verder heeft een motor met obstakeldetectie als voordeel dat u deze motoren niet hoeft af te stellen.

Bent u op zoek naar een rolluik of screen met obstakeldetectie?