Wat is obstakeldetectie?

Dit is een functie ingebouwd in uw motor waardoor uw rolluik (of screen) stopt op het moment dat het weerstand voelt.

Met obstakeldetectie

Als u het rolluik laat zakken en uw rolluik raakt een obstakel zoals een openstaand raam, een deur of zelfs uzelf, dan zal de rolluikmotor stoppen en daarmee verdere schade voorkomen. Dit voorkomt dus een hoop problemen op het moment dat u een keer vergeet uw naar buiten openslaande raam dicht te doen en het rolluik naar beneden wilt doen.

Zonder obstakeldetectie

Een rolluik zonder deze ingebouwde functie zal daarentegen doorlopen totdat u de motor zelf uitschakelt. De motor schakelt zichzelf niet uit als deze vast zit. Bijvoorbeeld als het pantser is vastgevroren. Door wél hiervoor te kiezen voorkomt u schade aan de motor, het rolluik, pantser en het obstakel.

Wanneer heb ik obstakeldetectie nodig?

Als u een rolluik wilt bestellen, maar onder het pantser bevindt zich een naar buiten openslaand raam of een deur, dan moet u hiervoor kiezen. Ook wanneer u uw rolluik wilt beschermen tegen vastvriezen, heeft u dit nodig.

Waarom?

Het rolluik zal dan namelijk automatisch stoppen als het een obstakel tegenkomt. Ook zal de motor stoppen als deze is vastgevroren. U kunt dus eventuele motorschade of andere schade voorkomen door voor een motor met deze functie te kiezen. Verder heeft deze motor als voordeel dat u ze niet hoeft af te stellen.

Bent u op zoek naar een rolluik of screen met obstakeldetectie?