Hoi, ik ben Marcel.

Waarmee kan ik u helpen?

Telefonische ondersteuning: 085 – 06 06 843.

Contact per e-mail: [email protected]

Vragen die we vaker krijgen

Algemeen

Jazeker. Wij bieden door heel Nederland optioneel een totaalpakket voor de montage aan zodat we u compleet ontzorgen. Het plaatsen is inclusief inmeetservice, evt. doorvoer van band of motorkabel en het aansluiten van de stroom en controleren op de werking van het product. Daarnaast werken we ook nog de kabel netjes weg met een kabelgoot. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is het invullen van de inmeetservice. Na ontvangst van deze ‘bestelling’ zullen wij contact met u opnemen om het inmeten en later het monteren met u af te stemmen.

 • Inmeten: 60 euro
  Of u nu 1 of meerdere producten laat inmeten.
  Het inmeten voor alle producten bedraagt eenmalig 60 euro. 
  Het kan zijn dat wij u na het plaatsen van de bestelling (inmeetservice) nog gaan vragen om ons een foto te mailen van de situatie. Dit verschaft ons en de monteur altijd de meeste duidelijkheid en dan kunnen we gelijk de gepaste actie ondernemen.
 • Montage 1ste of 2de rolluik/screen: 170 euro
  Op elk volgend rolluik/screen krijgt u 55 euro korting 
 • Bandopwinder en stroomkabel doorvoeren: 65 euro
  Bij onze montage geldt dat de montage inclusief aansluiten van de motor op opbouwschakelaar/stroom is en dat dit zelfs INCLUSIEF wegwerken van de motorkabel is door middel van een kabelgoot.
 • Alle kosten voor inmeten en monteren kunt u zelf uitrekenen aan de hand van onze productconfigurator inclusief meten en monteren.  Enige kosten die u vooraf hoeft te betalen zijn de inmeetkosten. Om de totale montagekosten te berekenen moet u gewoon globaal de maten opgeven en of er nog een toeslag bij komt voor 1ste verdieping en/of demonteren en/of afvoeren. U ziet dan linksonder de prijs terugkomen wat het kost om dit product te monteren en zo kunt u dit voor al uw producten bij elkaar optellen. 
 • Rolluik of screen op 1ste verdieping: 75 euro
  Dit is normaliter geen probleem. Onze monteur zal beoordelen of hij het rolluik kan monteren en hierop gepaste actie ondernemen (ladder of steiger).
 • Rolluik of screen laten demonteren: 40 euro
  Onze monteur kan alleen monteren als er niks in de weg zit. Mocht er een oud rolluik/screen zitten, dan kunt u dit natuurlijk zelf demonteren, maar ook door ons laten doen.
 • Rolluik of screen laten afvoeren: 20 euro
  Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw oude gedemonteerde product zelf weg te brengen, dan kunt u er voor kiezen om dit door onze monteur te laten doen. 

Dit is normaliter geen probleem. Onze monteur zal beoordelen of hij het rolluik kan monteren en hierop gepaste actie ondernemen (ladder of steiger).

Standaard tarief dat wij hiervoor hanteren is 75 euro.

Normaliter liggen de levertijden voor onze producten, afhankelijk van welk product u besteld tussen de 2 en 3 weken.
** Wij hebben helaas geen invloed op productie planningen waardoor de levertijden in het hoogseizoen iets kunnen uitlopen.

Levertijd inclusief montage is 4 tot 6 weken.
De bestelde producten worden eerst bij u bezorgd, waarna de monteur contact met u zal opnemen voor een afspraak.

U kunt uw bestelling zonder extra kosten afhalen in de gemeente Haaksbergen, Twente, Overijssel. U kunt ook kiezen voor bezorging. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de grootte van het product.

Ook wordt uw bestelling gratis geleverd als u een bestelling plaatst met een waarde vanaf 1.000 euro.

Anders gelden de volgende tarieven:

Land

Pakketpost
PACKS
Koeriersdienst
Nederland€ 9,95€ 39
België€ 15€ 59
Duitsland€ 19,80€ 78,50

Pakketpost is alleen mogelijk bij bepaalde producten.

De daadwerkelijke verzendkosten worden berekend in de winkelwagen.

Bestellingen worden altijd in één levering overdragen. 

Wij geven standaard 3 jaar garantie op de rolluiken, screens, ingebouwde motoren en doeken. Dankzij de speciale geëxtrudeerde profielen en onze anti-uv-lagen gaan de producten gewoonlijk nog veel langer mee.

Ja, bij al onze producten zit montagemateriaal verpakt. Alleen bij ‘losse’ screen- en zonneschermdoeken kunt u kiezen of u de doeken met of zonder pees wilt.

U plaatst ‘gewoon’ uw bestelling en zet vervolgens in het veld bijzonderheden uw wens neer met betrekking tot dit product.

Bij het afrekenen kunt u ook een notitie achterlaten. Bijvoorbeeld: Graag de bestelling aanpassen naar: + de gewenste aanpassing.

Wij passen vervolgens de bestelling (en eventueel de prijs) aan, waarna u de betaling alsnog kunt uitvoeren.

Ja, alle prijzen op onze site zijn inclusief BTW.

Ja, na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een orderbevestiging in uw e-mail en als bijlage zit daar ook de montagehandleiding van het bestelde product bij.

De door u bestelde order kunt u veilig vooruit betalen via bankoverschrijving vooraf, iDEAL, Bancontact, Giropay, SofortBanking, PayPal en meer. U kunt ook kiezen om achteraf te betalen via Klarna. Contante betaling is niet mogelijk.

Techniek en advies

Kijkt u voor het exact bepalen van de maatvoeringen bij de inmeetinstructies.

Mocht u toch nog twijfelen dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om het product  door ons te laten inmeten en monteren.

Wilt u een aluminium rolluik bestellen maar bevindt zich op de plaats van het rolluik geen vensterbank of dorpelstenen? Bestel dan direct een valse venterbank mee.

Een valse vensterbank is een aluminium hoekprofiel van 30 x 20 x 2 mm of 70 x 20 x 2 mm. Bij het ontbreken van een vensterbank komen de lamellen op deze valse vensterbank te rusten, zodat de lamellen er niet onder uit kunnen zakken. Zie foto onder. De breedte van het rolluik dat u bestelt, wordt tevens de breedte van de valse vensterbank die wordt meegeleverd. Zie voor verdere uitleg ook de inmeetinstructies.

De bedieningszijde wordt altijd van buitenaf bepaald.

De afmeting van de rolluik kap wordt bepaald door de hoogte van het rolluik.
De verschillende kaphoogtes kunt u terugvinden in de inmeetinstructies voor rolluiken.

Bij een vensterbank waar de geleiders naast of op komen neemt u bijv. 1, 2, 3 of 4 cm extra hoogte, zodat de geleiders netjes aansluiten op deze vensterbank. U kunt dan ook, bijvoorbeeld bij LHTF geleiders die op de vensterbank uitkomen, ze naar behoefte afschuinen. Zie de afbeelding in de inmeetinstructies voor rolluiken.

Het is zeker mogelijk om 2 of 3 rolluiken in 1 kast te plaatsen. Zelfs met verschillende breedtes en hoogtes per deel. Zie hiervoor de door ons speciaal gemaakte productconfigurator gekoppeld rolluik

Ja, dat is geen probleem echter zal de lamel daardoor ook omdraaien ofwel de bolling aan de buitenzijde en de holling aan de binnen zijde. Op de werking en levensduur van een rolluik heeft dit geen invloed.

Ja, dat is geen probleem echter moet u bij het plaatsen van uw bestelling duidelijk aangeven in het veld bijzonderheden dat de kast andersom gemonteerd wordt.

Nee, dit is niet mogelijk. Een rolluik/screen gaat op zwaartekracht naar beneden en bij het plaatsen van een rolluik/screen op een schuine “helling” zal het rolluik afrollen in de omkasting met alle schade tot gevolg.

Bij bandbediening moet u een gat van 23mm haaks naar binnen boren, controleer goed voor u gaat bestellen of dit mogelijk is!

Bij een elektrische bediening kunt u de motorkabel op vrijwel elke positie naar binnenbrengen met een boorgat van 8mm. Voor een bandopwinder binnen moet u een gat haaks naar binnen boren van 23mm. Dit is zeker niet in elke situatie mogelijk.

HTF53 geleiders bieden meer stevigheid voor de lamellen en de arreteringen zijn dan niet zichtbaar.

Bij naar buiten openslaande deuren/ramen neemt u 2 cm extra hoogte. De onderlat komt namelijk wat onder de bak uit en zou het openen van raam of deur kunnen blokkeren. De bak komt nu dus wat hoger te hangen.
Verder moet u er in deze situatie voor kiezen het product ‘rondom’ het kozijn te monteren.
Dus montage ‘op de dag’. Zie hiervoor de inmeetinstructies.

Bij een deur waarbij de onderkant van het kozijn niet de vloer raakt, maar het product wel tot op de vloer moet komen, meet u vanaf de vloer (niet vanaf de onderkant kozijn).

De minimale kaphoogte bij een rolluik tot 130cm is 15cm (excl. onderlat) Indien er boven het kozijn onvoldoende ruimte is voor de bak, neem dan de ruimte die beschikbaar is, tot onderkant kozijn. De bak komt deels voor raam/deur te hangen, bij een naar buiten openslaand raam/deur kan dit niet. Wat wel een mogelijkheid kan zijn is het plaatsen van een screen, de kapmaten hiervan zijn minimaal 8cm (excl onderlat).

Jazeker, onze lamellen zijn voorzien van ventilatie-sleufjes als het rolluik niet compleet gesloten is. In de bovenste 6 lamellen zitten deze niet. Dit is voor de stevigheid.

Nee, een rolluik is niet inbraakwerend, maar zeker wel inbraakvertragend.

Uw product wordt compleet samengesteld. Dit houdt in dat de motor is ingebouwd in de buis, afgesteld is en dat het pantser in de kap zit. U hoeft dus alleen maar het product te monteren en eventueel de schakelaar aan te sluiten.

Ja, dat is zekers mogelijk. Hiervoor moet u een rolluik/screen bestellen met Somfy motor met afstandsbediening. U zet dan in de bijzonderheden: ‘Leveren met Smoove wandzender’.

Nee, deze zijn niet aangemeld, maar dit kunt u heel simpel doen door de stappen te volgen in de handleiding die bij het rolluik wordt bijgeleverd. De motor zit natuurlijk al wel ingebouwd in uw rolluik.

Het zal dan gaan om een rolluik met motor met opbouwschakelaar. 
Het is niet mogelijk meerdere rolluiken op 1 schakelaar te plaatsen zonder relais-kast. Het gevolg zal zijn dat 1 van de 2 rolluiken defect raakt door een piekspanning. Door het toepassen van een relais-kast is het wel mogelijk om meerdere rolluiken op 1 schakelaar te plaatsen. U dient dan alle rolluiken te bedraden naar de relaiskast en vandaar af naar de schakelaar te gaan. Bij een rolluik met afstandsbediening is het wel mogelijk om meerdere rolluiken op 1 afstandsbediening te plaatsen. Dit kan tot maximaal 4 rolluiken. 4 kanalen om de rolluiken apart te bedienen en 1 kanaal voor alle 4 tegelijk.

Wij leveren Heroal rolluiken van topkwaliteit en hebben gekozen voor een sterke zeer stabiele lichtgewicht rolluiklamel van 3,7 kg/m² welke voldoet aan de windbelastingswaarden van weerstandsklasse 3 (bij elementbreedten tot 2900 mm.)

Advies is natuurlijk, om uw rolluik/screen bij een windkracht van meer dan 5 altijd dicht (omhoog) te doen zodat het rolluik/screen geen schade oploopt.

Verschillende weerstandsklassen

Op zonwering is de Europese Norm EN 13561 van toepassing. De kwaliteit wordt aangegeven in een zogenaamde windklasse. Deze komt overeen met een bepaalde windkracht. De volgende klassen zijn vastgelegd:

Windweerstandsklasse 0:

Deze categorie beantwoordt (volgens DIN EN 13561) of aan een niet gevraagde of niet gemeten prestatie of aan een product, dat de eisen van de klasse 1 niet vervult. Het scherm mag bij wind niet gebruikt worden.

Windweerstandsklasse 1:

Het scherm mag tot maximaal windkracht 4 uitgerold blijven. Definitie volgens Beaufort: matige bries, matige wind. De wind doet twijgen en dunnere takken bewegen, stof en papier waait weg
Snelheid 20-27 km/h = 5,5-7,4 m/seconde.

Windweerstandsklasse 2:

Het scherm mag tot maximaal windkracht 5 uitgerold blijven. Definitie volgens Beaufort: frisse bries, frisse wind. Kleine loofbomen beginnen heen en weer te bewegen. De golven van het meer krijgen schuimkoppen. Snelheid 28-37 km/h = 7,5-10,4 m/seconde.

Windweerstandsklasse 3:

Het scherm mag tot maximaal windkracht 6 uitgerold blijven. Definitie volgens Beaufort: sterke wind. Sterke takken bewegen heen en weer, paraplu’s kun je moeilijk vasthouden,telefoonkabels huilen in de wind. Snelheid : 38-48 km/h = 10,5-13,4 m/seconde. Bron: Duits Meteorologisch Instituut (DWD) – Offenbach.